Грипна ваканция за родители - 1004
деца ски, организация, грипна ваканция
19606
post-template-default,single,single-post,postid-19606,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive

Грипна ваканция за родители

Грипната ваканция за учениците този месец се оказа предизвикателна за нас. Всичко би било в норма, ако не бях преминала през операция на крака ми, точно преди нея. Плюс и малката хвана вируса точно същата седмица, след като излязох от болницата.

Така, докато се възстановявах вкъщи, се оказах с ученика и болната Ели. Привикахме баба за помощ, без нея нямаше да се справим, разбира се. Дните ни преминаваха в учене, четене, грижи за малката, кратки разходки навън, опити да ограничим вируса вкъщи, носейки маски навсякъде, по всяко време, освен докато ядем и спим. Месечният ни бюджет за лекарства набъбна значително, приближи се до бюджета за една приятна уикенд забежка до някой семеен хотел извън София. Бих предпочела второто.

Грипната ваканция завърши с махането на конците ми след операцията, започване на упражнения, както и началото на първия зимен лагер на ученика, който все още не можеше да повярва, че не трябва да става всяка сутрин в 6:30 за първа смяна.

Съответно и трескава подготовка на багажа му за ските. Но ако планирате всичко няколко дни по-рано, и имате пълен списък в ръка, не е нужно да има стрес и напрежение в подготовката на багажа. Как се справих аз?

  • Подготвих подробен списък за зимния ски лагер 
  • Няколко части от ски екипа му бяха умалели, като навреме трябваше да се сменят с по-големи (подарък от баба и дядо)
  • Изпрах всичко два дни по-рано
  • Включих и малкия в подготовката, като подробно му обясних, кое къде слагам, а той също добави неща в куфара
  • Заедно напазарувахме неща за пътя в автобуса – вода, плодове, солети, лукчета 

За ваше улеснение, оформих списъка за подготовка и за вас – част от пакета “Организация за родители” по-долу. Сигурна съм, че ще ви е от голяма полза. Защото ако има нещо, в което се хвърлям винаги с желание, първа, това е организацията, с цел избягване на излишен стрес в последния момент.

Защо стрес, ако може да го избегнем? Искам да спестя малко стрес и на вас – енергията ще ви е нужна за други, по-важни неща.

Продукти за организация
No Comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Безплатен дизайн за украса на детска стая?

Абонирайте се за бюлетина и ще ви изпратя безплатно мой дигитален дизайн, подходящ за украса на детска стая.