Нестандартните

Нестандартните

Нестандартните 

Тази сутрин, пресичайки булеварда забелязах уникален VW Beetle, от тези най-старите  класически модели, кабриолет в свежо зелен цвят. Шофьорът му беше с интересна ретро шапка, а от зад върху снежно белия гюрук беше поседнало гордо малко куче порода джак ръсел със слънчеви очила!!

Двамата мъже в автомобила се усмихваха, видимо доволни, че привличат хорските погледи на светофара. Какво прекрасно начало на деня! И колко рядко виждаме по нашите Софийски улици такива весели и нестандартни хора (изключвам от това число лудият, който срещате всеки ден). И се замислих, колко добре би било ако сме малко по-нестандартни, по-необикновени, по-запомнящи се. И малко по-усмихнати. Ако не ни е страх да привличаме чуждите погледи. Ако се обличаме различно и демонстрираме своята индивидуалност, на мястото на стадното чувство и стремежът да приличаме на ближния. Колко хубаво би било зимата, когато всеки носи черни и тъмни дрехи да сложим червено палто (аз си купих такова миналата зима), да носим жълто по-често без да ни е страх че всички ще гледат нас, и просто да следваме своя стил. Защото за да те забележат, трябва да приличаш единствено на себе си, а не на съседа, приятелката, или моделката в списанието днес.

Иска ми се, когато излизам да срещам уникални, различни, усмихнати и весели хора. Амстердам е прекрасен пример за град, пълен с усмихнати оптимисти, всеки различен и отворен към света и различията. И не случайно холандците са номер едно в света в класацията на най-щастливи хора. А вие къде сте в тази класация?

Нестандартни Нестандартни

Всички права върху текстовете и снимките са запазени.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.