Неделна разходка до Детска Железница Знаме на Мира в Пловдив

Неделна разходка до Детска Железница Знаме на Мира в Пловдив

Цял месец очаквахме хубав слънчев ден, за да се раходим до Детската Железница в Пловдив и ето, че миналата неделя ни зарадва със слънце още от сутринта.

Без да се бавим качихме малкия Беля на колата и само след час и половина път бяхме вече в Пловдив. За да достигнем детската железница, която е единствена по рода си в България спряхме колата близо до Факултета по Дентална Медицина. След кратка разходка намерихме и гара Пионер, от която тръгва детското влакче.

garapioner

Предварително бяхме информирани за разписанието на влакчето, а именно: 10.30,11.30,12.15,15.30,16.30 и 17.30 като успяхме да вземем билети за 12:15 часа. Цената на един билет е 1 лв. За наша радост в очакване на влакчето имаше възможност за игри на близка детска площадка, както и малкия имаше шанса да се запознае за първи път с предшествениците на жабките – поповите лъжички, които свободно се размножаваха в едно изоставено езерце наблизо.

vlakche1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детската железница е едно пътешествие назад в нашето детство и беше огромна радост за малкия ни син. По време на пътуването малките задължително трябва да са придружени от мама, тати, баба или дядо, а цялото приказно пътешествие е с продължителност 25 минути.

beliatailoko

vagonite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Влакчето тръгва от гара Пионер, обикаля бавно парка под тепето, минава тунелче, мостче и след кратка панорамна спирка и смяна на локомотива, се връща обратно до гара Пионер.

beliatavuvvalka bileta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През цялото време вътре звучаха детски песни и всички деца изглеждаха радостни. Към обяд денят беше много топъл и в самото влакче също беше жега, но приказното преживяване и усмивката на детето си струваше целия път до Пловдив!

panoramna_gledka kote

На обяд хапнахме в центъра на Пловдив и не пропуснахме да се порадваме на въртележките.

plovdiv

 

Някои препоръки от нас:

С цел да избегнете жегата в топли дни, посещавайте детската железница сутрин или в късния следобяд.

Правата на снимките в тази статия са на 1004stories.com и не могат да се ползват от никой за никакви случаи (ПР, маркетинг, реклама или друга цел) без изрично писмено разрешение от фотографа. 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.