В България Почивка

Авиомузей в Бургас – още една идея за разходка с малките

От скоро Бургас предлага на своите посетители нова атракция – Авиомузей, който се намира в летище Бургас, Сарафово.

Ако ви е омръзнало да се пържите на плажа, а идеите ви за забава с малки деца са на изчерпване, музеят е много добра идея. Посетихме го в един доста топъл ден, но ни направи впечатление, че всеки самолет е оборудван с климатик.

Преброихме около 8 експоната, като в по-голямата част от тях можеше спокойно да се влиза, пипа, разглежда, др. Само в 1 от тях имаше вход, като той беше устроен на интерактивен музей с разнообразни експонати и светещи “чудеса”, които не може да видите другаде.

Навън беше може би 33-34 градуса, но това не попречи на искрената радост на момчетата. Е, пийнаха си доста вода след разходката, но определено няма да я забравят. Малкият за първи път се качи в самолет, макар и без да лети все още, като вълнението беше неописуемо! Мечтата му да стане доктор от последните 1-2 години на момента беше заменена с нова – да стане пилот 🙂 Разбраха се и двамата да станат пилоти и да летят в заедно в 1 самолет.

Музеят е подходящ за посещения както с момчета, така и с момичета. Ако имате дъщеря – заведете я. Не се знае дали няма да пробудите у нея мечта да стане пилот. А това е напълно възможно, вижте за пример Рени!

Не знам за друго място в България с Авиомузей, освен може би Националния Военноисторически музей в София, но само в дните на отворените врати. А вие?

След дълги години в автомобилната индустрия, тези двама мъници продължават да ме държат много близко до вълнуващите и екстремни преживявания, които винаги ме усмихват. Да не загубя форма 🙂

You Might Also Like

%d bloggers like this: